Božićni koncert u Selnici

Božićni koncert u Selnici

U prepunoj sportskoj dvorani OŠ Selnica, u subotu, 30. prosinca 2017., održan je Božićni koncert. Koncert je započeo  plesnom izvedbom Klare David, učenice 8. razreda OŠ Selnica, uz solo pratnju Marije Magdalene Kočila.  Nakon bajkovitog plesnog nastupa nastavilo se i dalje u plesnom ritmu uz članice najmlađe skupine mažoretkinja KUD-a Općine Selnica pod vodstvom Lare Podgorelec.

Nakon plesnih točki na pozornicu su izašli tamburaški sastav i folklorni ansambl, KUD Općine Selnica, a nakon njih nastupila je” ŽVS Sv. Marko” koju vodi Ivana Tkalec te Župni zbor iz Selnice pod vodstvom Julijane Kočila. Svojim koreografijama publici su se predstavile i srednja i najstarija skupina selničkih mažoretkinja.

Kao pravi domaćin, načelnik Selnice, Ervin Vičević, otpjevao je predivnu kajkavsku pjesmu  “Med dvemi vodami”, koju je napisala njegova supruga Jagoda Vičević. Prekrasan koncert zatvorio je Mirko Švenda Žiga sa svojim bendom.

Poseban gost koncerta bio je Roman Leljak, slovenski publicist i istražitelj Udbinih arhiva rodom iz Krapine. Tijekom ove godine prošao je oko 150.00 kilometara kako bi prezentirao istinu o hrvatskoj povijesti. Na koncert je došao na poziv načelnika Vičevića.

Prepuna dvorana sportske školske dvorane otpjevala je zadnju, zajedničku pjesmu Nek sretan Božić je tebi Međimurje

Koncert je bio savršen završetak stare i početak nove godine. Načelnik Ervin Vičević rekao je kako se zahvaljuje svim sudionicima koncerta, a posebno učiteljici vjeronauka, Bernardi Tkalčec, koja je odvojila svoje vrijeme i pripremila djecu za voditeljske uloge.