Nagrađeni najuspješniji učenici i mentori OŠ Selnica

Nagrađeni najuspješniji učenici i mentori OŠ Selnica

I ove godine, već tradicionalno, Općina Selnica je nagradila učenike koji su postigli odlične rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.

Ukupno je nagrađeno 32 učenika i 9 mentora. Učenici koji su sudjelovali na državnim natjecanjima i osvojili prva 3 mjesta dobili su poklon bon u iznosu od 250,00 kn, učenici koji su osvojili prva 3 mjesta na Županijskim natjecanjima nagrađeni su s poklon bonovima od 200,00 kn dok su učenici iz modelarske grupe i učenici sportaši dobili bon u iznosu od 100,00 kn. Bonovi su iskoristivi u trgovini elektronikom Ronis.

Učenici su uz bonove, dobili i majice s ikonama o Međimurju.  Radi se o projektu Iconize yourself about Croatia  kojeg je osmislila Dajana Mikulan Vidović. Vlastitu ideju informiranja o Hrvatskoj pomoću ikona pretvorila je u konkretan proizvod, točnije u T- shirt, za koji se može reći da je prvi nosivi interaktivni suvenir u Hrvatskoj i to informativno – edukativnog karaktera. Za općinu je izradila majice s ikonama/poznatim motivima iz Međimurja. Trenutno je u izradi web stranica na kojoj će biti svi podaci vezani uz svaku otisnutu ikonu, a stranici će se pristupati čitanjem QR koda s omota majice.

Mentori i učenici su se oduševili majicama, a ravnateljica Anica Rašperger je zahvalila načelniku na podršci i dobroj suradnji sa školom.