Najava događanja u Općini Selnica

Najava događanja u Općini Selnica

U utorak, 21. svibnja, u prostorijama općinske Vijećnice sastalo se Povjerenstvo za prosvjetu, kulturu, sport, dodjelu stipendija i socijalno vijeće Općine Selnica.

Na sastanku je dogovoreno kako će snimanje za pjesmu „Selnica“, autora Ignaca Šardija, biti u nedjelju, 02. lipnja i započet će u 10 sati kod Crkve Sv. Marka. Zamisao video spota je napraviti isječke iz svih mjesta u općini uz pomoć udruga koje djeluju na području Općine Selnica. Tako se planira snimanje na ribnjaku, kod Pikača, na svim nogometnim terenima, na atletskoj stazi u Merhatovcu, u Bukovcu kod OPG Sršan-Gumač, u Plešivici na Trim stazi, u Praporčanu kod društvenog doma i u Zaveščaku kod kapele BDM Kraljice mira. Dio sredstava za snimanje donirali su Vladimir Babić vlasnik poduzeća Kreis i Lorand Klemenčić vlasnik projektantskog ureda. Načelnik, Ervin Vičević ujedno je najavio i projekt „Glazbeni pozdrav iz Selnice“.

Predsjednik Povjerenstva, Ivan Levačić, najavio je pripreme za obilježavanje Dana Pikača koji će biti 20. srpnja. Kao i prošle godine, program će obuhvatiti radionice za djecu, namatanje velikog pikača te večernju zabavu uz koncert Mirka Švende Žige. Žiga ujedno nastupom u Selnici provodi i svoj projekt zamišljen na način da u svim naseljima u Međimurju održi koncert povodom 100. obljetnice pripojenja Međimurja matici zemlji.

Načelnik je najavio mimohod za Dan pobjede koji se obilježava 05. kolovoza, od Spomenika svim hrvatskim braniteljima u Selnici do Kapelice Gospe Snježne u Merhatovcu, gdje će se slaviti sveta misa.

Između ostalog, za početak 9. mjeseca, dogovoren je termin otvorenja stare škole u Selnici, te ujedno i Traktorijada koja je prošle godine bila jako dobro posjećena.

Za Dane kruha, koji će se obilježiti 16. listopada, priprema se edukativni koncert u suradnji s OŠ Selnica pri čemu će program osmisliti vjeroučiteljica Bernarda Tkalčec i učitelj Branko Jalšovec.

Ivan Levačić napomenuo je kako će se tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert održati i ove godine 30. prosinca u sportskoj dvorani OS Selnica u kojem će u prvom dijelu nastupiti KUD Selnica, a u drugom tamburaški orkestar iz Varaždina.

Na kraju sastanka, načelnik je najavio kako će 2020. godine Općina Selnica u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec biti glavni partner u organizaciji „Noći muzeja“ koja se, kao i svake godine, obilježava krajem mjeseca siječnja.