Nastavljena suradnja dječjih vrtića Grada Vukovara i dječjeg vrtića Leptirići iz Zebanec Sela

Nakon prošlogodišnje posjete gradu Vukovaru, načelnik Općine Selnica, Ervin Vičević, pozvao je ravnateljice vrtića koje djeluju na području selničke općine da se povežu s dječjim vrtićima iz Grada Vukovara. Vlasnica vrtića Dječja mašta, gospođa Grozdana Žagar, prihvatila je inicijativu te je u lipnju ove godine sa svim svojim tetama iz vrtića Dječja mašta Čakovec, Bambi Čakovec, Leptirići Zebanec Selo i Pinokio iz Sivice posjetila dječji vrtić u Vukovaru. Cilj putovanja je bilo upoznavanje s načinom rada vukovarskog vrtića.

Suradnja se nastavila i 11. studenog 2017., subotnjim posjetom ravnateljice Mirjane Kulić i odgojiteljica vukovarskog Dječjeg vrtića Leptirić.

Susret je počeo obilaskom vrtića Bambi u Čakovcu, zatim odlaskom u dječji vrtić Leptirići u Zebanec Selu, nastavio  se kratkim posjetom središtu Selnice, a nakon čega se krenulo u Varaždin na  zajedničko razgledavanje grada. U Varaždinu je domaćine i gošće primio gospodin Robert Puja, predsjednik udruge 7. gardijske brigade Puma.

Nakon ručak uslijedio je povratak u Čakovec i kratki obilazak centra grad, gdje je odgojiteljica Katarina, koja je i turistički vodič, upoznala Vukovarke s poviješću grada Čakovca i Međimurja.

Nakon kvalitetno provedene subote, u kasnim popodnevnim satima, gošće su krenule prema Vukovaru.

Prema riječima gošći i domaćina, suradnja će se nastaviti i dalje, a sljedeći korak bit će posjet vukovarske djece Selnici, druženje s vršnjacima iz vrtića Leptirići i upoznavanje ljepota Općine Selnica.