POSJET HRVATSKOG KULTURNOG DRUŠTVA MEĐIMURJE LJUBLJANA

U subotu, 7.11.2015. godine članovi „Hrvatskog kulturnog društva Međimurje Ljubljana“ posjetili su Općinu Selnica. Organizator izleta bio je gdin Emil Kovačić, rodom iz Donjeg Koncovčaka, koji je prije više godina otišao u Ljubljanu i tamo osnovao svoj život, kao i mnogi drugi koji su otišli iz Međimurja, kako sami kažu „trbuhom za kruhom“.
Društvo je osnovano radi zajedničkih interesa, a to su „međimurska pjesma“ i „međimurska riječ“, odnosno „Međimurje u srcu“.
Članovi „Hrvatskog kulturnog društva Međimurje Ljubljana“ prvi puta su posjetili Općinu Selnica i oduševili se spoznajama o Međimurju i Općini, dok pojedinačno dolaze više puta u posjetu svojoj rodbini u Međimurje.

Članovi društva su organizirano posjetili Oldtimer muzej vozila Šardi u Selnici, a nakon toga su sve posjetioce dočekali i pozdravili zamjenica općinskog načelnika, Marija Jagarinec Sić i predsjednik općinskog vijeća, Radovan Zadravec, upoznali ih s naftnom poviješću Selnice te ih pozvali u Društveni dom Selnica (stara škola), gdje je održano predstavljanje Selnice i upoznavanje mnogih mogućnosti našeg mjesta, kako u turističkom, pa tako u gospodarskom i kulturnom pogledu, a zatim je nastavljeno druženje uz domjenak te međimursku pjesmu i ples. Članovi su nastavili dalje po Međimurje prema programu uz srdačan pozdrav i poziv u posjetu Ljubljani.