POSJET VELIKOJ POLANI

Predsjednik općinskog vijeća, gosp. Radovan Zadravec i načelnik Općine Selnica, u ponedjeljak 16.2.2015. godine, bili su u službenom posjetu Općini Velika Polana kod domaćina načelnika, gosp. Damijana Jaklina.
Gosp Jaklin prezentirao je kako funkcionira mala općina s 1500 stanovnika te objasnio na koji način se financira općina. Osnova financiranja općine je glavarina po stanovniku koja ovisi o tome kolika je starost stanovništva, koliko imaju cesta i drugi sitni parametri. U Sloveniji županije ne postoje, već samo uredi državne uprave.
Općina Velika Polana ima vlastitu kanalizaciju s vlastitim pročistačem, općina je uređena u potpunosti i sve javne radove obavlja komunalno poduzeće u sastavu općine.
U obilasku nam je pokazan i mlin na potoku, javne površine, škola, dom spisatelja Miške Kranjca , park roda gdje su navedena sva europska mjesta koja su također poznata po rodama pa tako i naš hrvatski Čigoč.
Iskazana je ozbiljna namjera, a na temelju toga dogovoreni i sljedeći sastanak u širem krugu ljudi kako bi zajednički dali doprinos u turizmu regije Mura-Drava.
Posebno je načelnik pojasnio kako je većina svega izgrađeno sredstvima EU fondova, ali nas je i upoznao s mogućim zaprekama kod kandidiranja što nam posebno znači kod projekta športskog centra Merhatovec, izgradnje kampa Selnica, nerazvrstanih cesta i drugih projekata.
Općina koristi fondove zadnjih 9 godina kada se sagradila većina komunalne infrastrukture.
Zahvala gosp. Ivanu Mezgi koji je doveo načelnika Jaklina u Selnicu, gdje se i dogovorio početak, a sada svakako smo sigurni u nastavak uspješne suradnje!
NAČELNIK