Radni sastanak vezan uz prometne probleme u Općini Selnica

Radni sastanak vezan uz prometne probleme u Općini Selnica

Dana 20.  studenog 2017. godine načelnik Općine Selnica sazvao je  radni sastanak vezan uz usporavanje prometa kroz Selnicu. Sastanku su se odazvali predstavnik PU Međimurske gospodin  Kristijan  Višnjić, predstavnik ŽUC-a gospodin Kruno Tarandek i projektant gospodin Rok Magdalenić.

Načelnik je napomenuo kako postoji  prometni problem koji mještane Selnice muči već godinama. Naime, uvelike  je potrebno usporiti promet kroz Selnicu, posebno ispred OŠ Selnica, zatim na samom ulazu u Selnicu iz smjera Zebanec  Sela, gdje se zadnjih mjeseci i dogodilo niz prometnih nesreća, na sreću bez težih ozljeda, a i iz smjera Murskog Središća.  Problematične točke  su i raskrižja u Ulici Zrinskih sa Poljskom ulicom i Ulicom Črna Mlaka.

O svakom problemu se raspravilo te su  doneseni  zaključci kako će se svaki problem riješiti pozitivno: – na ulazu u Selnicu asfalt je u lošem stanju te će se, kao privremeno rješenje, postaviti znakovi ograničenja 30 km/sat i „klizav kolnik“,  kako bi vozače upozorili na opasnost . Sanacije asfalta sada neće biti s obzirom da u 2018. godini započinje izgradnja kanalizacije nakon čega će se cesta sanirati i urediti na siguran način za daljnje odvijanje prometa.

– prije samog dolaska na pješački prijelaz ispred ulaza u školu podići će se jedan usporivač (npr. kao kod glavne pošte u Čakovcu), a drugi ispred samog raskrižja ŽUC-ovih cesta ŽC2005 i ŽC2006.

– problem prijelaza pješaka iz Ulica Črna Mlaka i Poljske ulice bit će riješen na način da se ispred ulaza u Poljsku ulicu iscrta pješački prijelaz, a između Poljske ulice i Ulice Črna Mlaka izgraditi će se pješačka staza i s druge strane kolnika u dužini 80 metara.

– dogovoreno je i rješenje usporenja prometa na ulazu u Selnicu iz smjera Murskog Središća za što će općina krenuti u izradu projekata.