Raspored blagoslova kuća – Župa Selnica

Autobusno stajalište u Plešivici
01/02/2021
JAVNI NATJEČAJ za financiranje javnih potreba u 2021. godini
01/03/2021

Raspored blagoslova kuća – Župa Selnica

Poštovani župljani, trenutačnu situaciju s COVID-19 ne želimo dramatizirati niti relativizirati nego se prema njoj odgovorno odnositi i ponašati. Ona je svakako izazov za život i djelovanje naše župne zajednice. U ovo vrijeme pandemije pohodom obitelji i blagoslovom vaših domova želimo svjedočiti svima kršćansku blizinu, molitvom donijeti ohrabrenje, učvršćivati svoju povezanost i produbljivati župno zajedništvo vjere, nade i ljubavi. U brizi za tjelesno zdravlje ne smijemo zanemariti i zaboraviti brigu za duhovno. Zato neka taj kratki susret i zamoljeni Božji blagoslov bude odraz naše vjere i povjerenja u Boga, ali neka bude i susret vjere i iskrenog vjerničkog
zajedništva.

Molim vas da prenesete ovu objavu našim starijima, susjedima i svim drugim ljudima kako bi bili upoznati s rasporedom blagoslova i uputama koje su donesene. Epidemiološke mjere Za vrijeme blagoslova obitelji potrebno je pridržavati se svih epidemioloških mjera. Dakle, svi obavezno nosimo medicinske ili zaštitne maske za lice, osim male djece ili ako bi osobi zbog toga bilo otežano disanje. Izbjegavat će se bliski kontakti s ukućanima (nema rukovanja, obavezno držanje razmaka od 2 metra).

Po blagoslovu idu samo svećenik i zvonar bez ministranata. Molimo da nas svatko u skladu sa svojim mogućnostima pričeka pred ulaznim vratima kako ne bismo bespotrebno kucali ili zvonili. Zbog aktualne epidemiološke situacije, svećenik i zvonar neće konzumirati hranu i piće u vašim domovima.

Obred blagoslova može se održati u ulaznom dijelu kuće (hodniku) ili ispred kuće (na samom ulazu, terasi, nadstrešnici). Svećenik će sa sobom nositi svetu vodu te je vi ne trebate pripremiti. Neka se, ako je moguće, pripremi raspelo, svijeća i Biblija na mjestu gdje će se moliti. Nema ljubljenja križa, osim ako članovi kućanstva žele iskazati svoje štovanje Isusu Kristu poljupcem vlastitog križa. Svećenik će rado nakratko poslušati članove obitelji, a najbolje je dogovoriti naknadi susret ako za to ima potrebe. Želite li darovati svećenika i zvonara za njihov godišnji trud i rad, dar je najbolje dati u omotnici, ali neka novac ne bude razlog da se ne primi blagoslov.

Odgoda blagoslova

Ukoliko netko nije u mogućnosti primiti blagoslov prema rasporedu ili obitelj nije za vrijeme blagoslova kod kuće zbog posla ili drugih obaveza, neka se javi kako bi se blagoslov dogovorio naknadno. Oni koji su ujutro na poslu neka po mogućnosti planiraju blagoslov isti dan popodne u vremenu od 16:30 do 18:30 sati.

Ukoliko se neka obitelj nalazi u samoizolaciji, neka slobodno javi u župni ured kako bi se dogovorio drugi termin za blagoslov.

 

Ukoliko ste u strahu od zaraze prilikom samog blagoslova također treba javiti u župni ured. U ovim vremenima trebamo imati razumijevanja jedni za druge, pokušati razumjeti strahove i bojazni vremena u kojem živimo.

Ukoliko bi zbog bilo kojega razloga došlo do promjena rasporeda blagoslova s naše strane bit ćete na vrijeme obaviješteni.

Dogovori/odgode: osobno svaki dan nakon mise u sakristiji ili na e-mail: zupa-selnica@biskupija-varazdinska.hr ili na telefon 040/861-081 (do 14 veljače možete nazvati od 8:00-10:00 sati ili 17:00-19:00 sati, a od 15. do 27. veljače zvati između 18:30-20:00 sati)

Podaci za odgodu blagoslova obitelji: prezime obitelji, ulica i kućni broj, broj telefona ili mobitela radi lakšeg dogovora oko naknadnog blagoslova.


Skip to content