Selničke mažoretkinje prvi puta sudjelovale na državnom prvenstvu u mažoret plesu i osvojile srebro!

[IZVJEŠĆE] Plan gospodarenja otpadom Republike Hrvatske na području Općine Selnica za 2021.god.
01/04/2022
Selnički streljači kadeti osvojili prva mjesta na županijskoj ligi
07/04/2022

Selničke mažoretkinje prvi puta sudjelovale na državnom prvenstvu u mažoret plesu i osvojile srebro!

Nakon punih 5 godina djelovanja i postojanja KUD-a Selnica, 15 članica sekcije Selničkih mažoretkinja sudjelovalo je na 25. Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Požegi na kojem je bogatstvo koreografija i raskoš kostima prikazalo 900-tinjak natjecatelja i natjecateljica iz 19 gradova i općina Hrvatske. Zajedno sa voditeljicama Larom Podgorelec i Petrom Bedić svoju su koreografiju Marširajuća skupina  pripremale nekoliko mjeseci i u nju uložile puno, puno sati truda, rada i odricanja. Iako prvi put, na natjecateljski podij dostupale su sigurno, odvažno i s velikim osmijehom na licu. Svojom izvedbom u prekrasnoj plavo-bijeloj kombinaciji, nove uniforme osvojile su publiku i suce te su u dobnoj skupini mlađih juniora osvojile srebrnu medalju.

Za Selničke mažoretkinje bilo je ovo prvo putovanje na ovako veliko natjecanje, prepuno pozitivne energije, novo plesno iskustvo, upoznale su puno plesnih prijatelja i prijateljica, a rezultat koji su osvojile daje im novi vjetar u leđa i veliki poticaj za daljnji rad i napredak. Veliko hvala Općini Selnica, KUD-u Selnica na financijskoj i tehničkoj pomoći te svim roditeljima i onima koji prate njihov rad.

 

Na državnom prvenstvu iz sekcije su plesale djevojčice i djevojke; Anja Žganec, Lucija Kraljić, Mateja Šimunković , Dora David, Ema Perčić, Hana Herenčić, Zala Angel, Ena Fric, Leona Kraljić, Korina Kraljić, Matea Sobočan, Lucija Premuš, Ema Tuksar ,Gabrijela Novosel i Nina Petric.

 

Skip to content